Web Analytics

Linkbuilding

Linkbuilding

Linkbuilding Een inleidingAls je nieuw bent in de wereld van SEO, heb je misschien wel de term "linkbuilding" horen rondstrooien, maar niet echt begrepen wat het betekent. Kort gezegd is linkbuilding het proces van het verwerven van links van andere websites naar je eigen website. Maar waarom is linkbuilding zo belangrijk? Blijf lezen om erachter te komen.

Het belang van linkbuilding Linkbuilding is belangrijk omdat het de ranking van je website in de zoekmachines helpt verbeteren. Wanneer een zoekmachine zoals Google of Bing het internet afspeurt, zoekt hij naar links om te bepalen hoe populair en relevant een website is.

Hoe meer links een website heeft, hoe hoger hij scoort in de zoekresultaten. Daarom is linkbuilding zo'n belangrijk onderdeel van SEO Soorten links Er zijn twee soorten links die je kunt verwerven dofollow en nofollow. Dofollow links zijn het meest waardevol omdat ze een zogenaamde "link juice" doorgeven Dit is in feite een blijk van vertrouwen van de ene website naar de andere.

Een nofollow link daarentegen geeft geen link juice door en is daarom niet zo waardevol. Dat gezegd hebbende, kunnen beide soorten links nog steeds gunstig zijn voor je website Hoe bouw je links op Er zijn een aantal manieren waarop je links naar je website kunt opbouwen. Enkele veel voorkomende methoden zijn gastbloggen, broken link building en resource page link building

Conclusie


Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van SEO, omdat het de zoekmachine ranking van je website helpt verbeteren.

Er zijn twee soorten links die je kunt verwerven dofollow en nofollow. Dofollow links zijn het meest waardevol omdat ze het zogenaamde "link juice" doorgeven Gastbloggen, broken link building en resource page link building zijn allemaal gangbare methoden om links te verwerven.

Klik hier

Linkbuilding startpagina

Linkbuilding

SEO

Link toevoegen

Link toevoegen